Suferiti de vertij? va asteptam in clinica noastra!

Posted by: adminsantaclini Comments: 0

Vertijul reprezintă o senzație subiectivă de rotație, fie a pacientului în jurul obiectelor fie a obiectelor în jurul pacientului.

Vertijul reprezintă unul dintre cele mai frecvente simptome pentru care pacientul se adresează medicului.

Uneori pacienții descriu senzația de vertij ca pe o amețeală, plutire, nesiguranță în timpul mersului, dezechilibru sau senzația că văd “negru” în fața ochilor. În general, aceste senzații pot fi determinate și de alte afecțiuni precum cele neurologice, cardiovasculare etc.

Vertijul de cauză otorinolaringologică (ORL) se însoțește de simptome neurovegetative zgomotoase precum greață, varsături, tahicardie, transpirații, paloare.

Acestea induc pacientului o stare de anxietate marcată până la un atac de panică ce amplifică manifestările de vertij. Pacientul are senzația că îi este pusă viața în pericol și că suferă un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic.

Crizele repetate induc teama de a iesi din casă, de a conduce, de a se deplasa într-un anumit loc.

Cele mai frecvente afecțiuni din sfera ORL care determina vertij sunt: VPPB (sau vertijul paroxistic pozițional benign), sindromul Meniere, neuronita vestibulară, afecțiuni ale urechii medii (otomastoidite) ce se pot complica cu labirintite (afectarea urechii interne).

Pentru a face diagnosticul acestor afecțiuni sau pentru a le deosebi de vertijul de alte cauze, este necesară o examinare atenta la medicul ORL. În functie de aceasta, medicul ORL vă poate recomanda și un consult neurologic, oftalmologic sau de recuperare medicală.

Vertijul vă poate deranja toată viața socială, locul de muncă, relațiile, chiar viața de familie. Puteți avea probleme de concentrare, vă puteți simți lipsiți de energie și nu veți doriți să faceți activități normale în viața de zi cu zi.

Daca suferiti de vertij sau ameteli de diverse cauze, clinica noastra va pune la dispozitie specialisti in domeniu care vă vor ajuta în ameliorarea sau remiterea acestei afecțiuni.

Call Now ButtonSUNA ACUM!